Институт за ментално здравље info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Милана Кашанина 3, 11000 Београд, Србија
LAT
ENG
О институту / Донације

Донација Volkswagen Grupe

29.05.2023.

Компанија Porsche Србија и Црна Гора континуирано спроводи активности које су усмерене на један од основних принципа Volkswagen Grupe – преузимање одговорности за окружење и друштво у целини.

Дубоко погођени трагедијом која је задесила ОШ „Владислав Рибникар“, компанија Porsche Србија и Црна Гора искрено саосећа са породицама убијене деце, њиховим другарима, наставницима и друштвом у целини. Овај догађај нам показује колико је важно ментално здравље и рад стручних лица угледних установа попут Института за ментално здравље.

Институт за ментално здравље интензивно ради са великим бројем школа у Београду и другим градовима у Србији, где запослени Института заједно са екстерним психолозима, психијатрима и другим медицинским и немедицинским особљем пружају помоћ свима који је затраже и онима којима је потребна. У наредном периоду Институт ће да пружа непосредну психосоцијалну подршку ученицима из 1800 школа у Србији. Porsche Србија и Црна Гора, као друштвено одговорна компанија која се бави мобилношћу и која има за циљ да допринесе лакшој, бољој и сигурнијој мобилности, предала је Институту Volkswagen Transporter Комби на коришћење, чиме ће стручном тиму Института за ментално здравље да олакша путовања до деце и омладине којима је потребан разговор.

„Мишљења смо да Институт за ментално здравље, због делатности којом се бави, заузима веома значајно место у друштву, да је приоритет њено несметано функционисање и могућност да испуни своје циљеве. Из тог разлога смо одлучили да им помогнемо и омогућимо лакшу мобилност. Одлучили смо да Институту на располагање ставимо возило Volkswagen Transporter Комби са девет седишта, да покријемо трошкове регистрације, каско осигурања, сервисирања и свих евентуалних поправки. Верујемо да на овај начин дајемо свој скромни допринос и да непосредно подстичемо и друге компаније да се придруже и помогну колико могу институцијама попут ове“, изјавио је Милош Вујановић, генерални директор компаније Porsche Србија и Црна Гора.

 

Донација Делегације Европске Уније у Србиј и

 

12.05.2023.

Делегација Европске Уније у Србији је организовала тепих цвећа у облику срца на Калемегдану, како би показала своју искрену солидарност са народом Србије у овим тешким тренуцима.
Након демонтаже цветног тепиха желели су да донирају цвеће Институту, као знак подршке и љубави деци,такође и као знак захвалности особљу који доприноси раду центра.
Градско зеленило је доставио Институту цвеће у виду 300 садница.

 

  

 

Донација фондације Владе и Ана Дивац Институту за ментално здравље

 

18.03.2022.

Са задовољством вас обавештавамо да је Фондација Ана и Владе Дивац донирала  Институту за ментално здравље опрему и  материјал за радну терапију, технику за опремање кухиње за пацијенте као и душеке, јастуке, пиџаме .Такође и средства за личну хигијену . На тај начин су боравак пацијената на одељењу за психотичне поремећаје учинили конфорнијим и пријатнијим, а особљу улепшали и олакшали свакодневни рад.

 

 


 

Донација Народне библиотеке Србије (НБС) Институту за ментално здравље

 

13.12.2021.

На обострано задовољство обавештавамо да је НБС поклонила 211 књига из области псхијатрије, психологије и рада са децом Библиотеци Института. Квалитетна сарадња Инстутута са НБС,  коју су већ неколико пута посетили наши пацијенти у организацији радних терапеута Бранке Судар и Иване Николић, начелника Одељења селективне набавке НБС, наставиће се и на даље.

 

   

 

 

Донација Институту за ментално здравље

09.06.2021.
Институт за женски спорт којим руководи прослављени кошаркашки тренер Марина Маљковић, а који је омогућио да преко шест стотина девојчица у разним градовима Србије бесплатно тренира различите спортове, прославио је годишњицу од свог оснивања.
Свечаност уприличена овим поводом у Галерији 73 на Бановом брду, којој су присуствовале бројне високе званице, на челу са првим потпредседником Владе и Министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем, имала је хуманитарни карактер па је организована аукција предмета које су поклониле наше прослављене спортисткиње и амбасадорке Института за женски спорт.
Институт за ментално здравље препознат је као институција која доприноси добробити деце, па су проф. Милица Пејовић Милованчевић и Теодора Минчић, спец. медицинске психологије, имале част да приме донацију намењену Клиници за децу и омладину Института за ментално здравље коју су даривали најбоља српска каратисткиња и шампионка Европе у каратеу Јована Прековић која је донирала своје рукавице, и компанија Делта Холдинг.
Договорена је и даља сарадња Института за женски спорт и Клинике за децу и омладину.